Și iată ce este: putem realiza acest lucru.

Și iată ce este: putem realiza acest lucru.

Există, de asemenea, alte beneficii: acești copii tind să aibă o stimă de sine mai mare și o performanță academică mai bună, precum și un risc mai mic de a se implica în comportamente riscante (cum ar fi consumul de droguri) sau de a dezvolta o tulburare alimentară. Mese de familie fără distragere a atenției Toate aceste beneficii ies pe fereastră dacă cina este mâncată în fața televizorului sau a altor dispozitive. Acest lucru are sens dacă ne gândim de ce masa de familie are efecte pozitive atât de puternice: este vorba de apropiere și legătură. Așezați-vă să mâncați împreună este adesea singurul moment în care familiile se pot reconecta și comunica. Având în vedere viețile noastre ocupate, bazate pe tehnologie, masa de familie este o ocazie rară (și critică) de a se deconecta de la priză și de a face check-in. Ceea ce este chiar mai bun este implicarea copiilor în prepararea cinei, care este, de asemenea, asociată în mod semnificativ cu consumul lor de o calitate superioară cura de slabire. Una dintre mesele mele preferate de familie: Faceți-vă proprii tacos moi Copiii se pot implica în pregătirea acestei mese simple și sănătoase, care este incredibil de bogată în proteine ​​și fibre, precum și calciu, fier și potasiu. Fasolea oferă o mulțime de fibre, proteine ​​sănătoase pentru inimă și sunt asociate cu un risc mai mic de diabet. Porumbul și masa (făina de tortilla făcută din porumb) sunt considerate cereale integrale și sunt încărcate cu vitamine și minerale. Avocado și măslinele oferă grăsimi sănătoase pentru inimă, iar legumele prezintă risc în fibre, vitamine și antioxidanți. Toate aceste ingrediente ușor de găsit, plus legume sănătoase, opțiunea produselor lactate și a proteinelor din semințele de dovleac, fac acest lucru hrănitor și distractiv de pregătit împreună cu familia – și tuturor le va plăcea să își poată construi propriul taco! Tipărește-ți propriile taco-uri moi Această rețetă va servi șase persoane dacă unii dintre acești oameni sunt copii mici. Pentru adolescenții și adulții flămânzi, așteptați-vă să hrănească trei sau patru.

Ingrediente 1 cutie de 15 uncii de fasole neagră nesărată 1 cutie de porumb, nesărată 2 avocado 1 ardei gras roșu feliat subțire 1 linguri suc de lămâie 1 cană de salsa (proaspătă sau în borcane) 1 cană de cheddar mărunțit sau brânză Monterey jack 1/2 cană de iaurt grecesc simplu 1/2 cană pepitas (semințe de dovleac), nesărate (opțional) 1/2 cană măsline verzi (opțional) 8-12 tortillas de porumb (făcute fără untură) Instrucțiuni Se taie avocado și se amestecă ușor cu sucul de lămâie. Încălziți fasolea în cuptorul cu microunde sau în plită; se amestecă. Încălziți tortilla (le învelesc într-un prosop curat și le pun la cuptorul cu microunde la maxim 30 de secunde).potencialex opinie Așezați toate ingredientele pe tejghea (sau masă) și lăsați-le pe toți să-și alăture propriile tacos sănătoase. Surse selectate Gătitul acasă este asociat cu o calitate mai bună a dietei sau cu o intenție de slăbire? Public Health Nutrition, iunie 2015.

Sănătate și determinanți sociali și rezultatele gătitului la domiciliu: o revizuire sistematică a studiilor observaționale. Appetite, 1 aprilie 2017. Relația dintre mesele de familie și sănătatea sugarilor și copiilor mici: O recenzie. Appetite, 1 august 2018. Revizuirea sistematică a efectelor frecvenței meselor de familie asupra rezultatelor psihosociale la tineri. Medic de familie canadian, februarie 2015. O revizuire a asociațiilor între familia sau frecvența meselor partajate și rezultatele dietetice și ale stării de greutate pe tot parcursul vieții. Journal of Nutrition Education and Behavior, ianuarie 2014. Implicarea în pregătirea meselor la domiciliu este asociată cu o calitate mai bună a dietei în rândul copiilor canadieni. Journal of Nutrition Education and Behavior, iulie-august 2014. Informații conexe: Planul de șase săptămâni al Harvard Medical School pentru o alimentație sănătoasă Imprimă Urmărește-mă pe Twitter @drClaire Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale copilăriei; aproape 9% dintre copiii din Statele Unite suferă de aceasta. Și totuși consider că este o boală pe care mulți oameni nu o înțeleg – chiar și părinții copiilor cu astm.

Plămânii sunt compuși din multe tuburi mici care duc în tuburi mai mari; arată aproape ca niște bureți. În astm, tuburile se irită și se îngustează, ceea ce face dificilă intrarea și ieșirea aerului. O mulțime de lucruri diferite pot provoca iritații, cum ar fi alergii, aer rece, substanțe chimice din aer, exerciții fizice, răceală obișnuită sau chiar stres. În calitate de pediatru, văd copii cu astm aproape în fiecare zi – și am multe conversații cu familiile lor. De-a lungul anilor, am constatat că există o mulțime de neînțelegeri despre astm, iar aceste neînțelegeri pot cauza probleme reale copiilor cu astm. Iată trei lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre astmul copilariei. 1. Simptomele pot să apară și să dispară De multe ori, am avut părinți să-mi spună că copilul lor nu are astm, deoarece nu șuieră niciodată. Cu siguranță este posibil – obișnuit, chiar – să aveți o respirație șuierătoare cu o răceală rea sau o infecție pulmonară și să nu aveți astm. Dar dacă asta s-a întâmplat de câteva ori sau mai multe, atunci numim în general astm. Este de înțeles să doriți să evitați diagnosticul – cine vrea ca copilul lor să aibă o boală cronică? Dar, de fapt, este foarte util să punem diagnosticul, pentru că astfel putem fi atenți și să ne dăm seama ce declanșează simptomele unui copil. Odată ce cunoaștem factorii declanșatori și cunoaștem semnele că începe un atac de astm, putem face atâtea lucruri pentru a ajuta copilul. Putem evita declanșatoarele, cum ar fi stând departe de pisici sau spălând mâinile pentru a evita bolile.

Putem gestiona factorii declanșatori, cum ar fi purtând o eșarfă pe gură și nas pe vreme rece sau folosind un inhalator înainte de exerciții fizice viguroase. Putem fi siguri că primesc un vaccin antigripal, deoarece gripa poate îmbolnăvi copiii cu astm. Scopul este întotdeauna de a ajuta copiii cu astm să ducă o viață cât mai sănătoasă și mai normală posibilă. Nici nu putem începe să facem asta dacă nu punem diagnosticul. 2. Puteți avea astm fără să auziți un șuierat Șuieratul nu este deloc evident; s-ar putea să aveți nevoie de un stetoscop și de urechi antrenate pentru a-l auzi. De asemenea, unii copii cu astm bronșic nu șuieră deloc: doar tusesc.

Tusea este principalul simptom al astmului la majoritatea copiilor. Acesta este modul în care corpul încearcă să obțină și să mențină aceste tuburi deschise. Acum, desigur, există o mulțime de alte motive pentru care copiii ar putea tuși. Răceala obișnuită și picurarea postnazală din alergii sunt cele mai frecvente. Dar dacă copilul dumneavoastră tuse adesea noaptea sau după exerciții fizice, are o tuse uscată frecventă sau durează foarte tare și persistă cu răceli, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece ar putea fi astm. 3. Astmul este într-adevăr tratabil După cum am spus mai sus, ceea ce ne dorim cel mai mult este ca copiii cu astm să ducă o viață sănătoasă și normală. Și iată chestia: putem realiza acest lucru. Nu numai că putem lucra pentru a evita și gestiona factorii declanșatori și nu numai că putem folosi medicamente pentru ameliorarea simptomelor; există medicamente pe care le putem folosi care le pot preveni. Un inhalator de steroizi sau alte medicamente preventive, utilizate în fiecare zi sau în perioadele în care astmul bronșic este mai grav sau s-ar putea agrava, pot face diferența.

În timp ce unii părinți devin nervoși în legătură cu utilizarea steroizilor, doza este foarte mică – și în timp ce unele familii consideră că medicamentele zilnice sunt provocatoare, există tot felul de strategii pentru a-l face să funcționeze. Se merită. Pentru unii copii, medicația preventivă poate fi diferența dintre respirația șuierătoare tot timpul și respirația șuierătoare deloc. Ceea ce, trebuie să recunoașteți, este destul de grozav. Deci, dacă copilul dumneavoastră are astm, sau credeți că ar putea avea astm, discutați cu medicul dumneavoastră și începeți copilul cu viața sănătoasă și fericită pe care o merită. Imprimare Un dispozitiv de tip stimulator cardiac care stimulează creierul poate ajuta la controlul unora dintre problemele musculare provocate de boala Parkinson, a doua cea mai frecventă problemă neurodegenerativă din America. Un raport din New England Journal of Medicine de mâine poate determina medicii să recomande utilizarea acestuia mai devreme decât mai târziu. Boala Parkinson apare atunci când celulele nervoase din creier care fac ca dopamina mesager chimic să înceapă să se risipească.

Dopamina ajută la coordonarea mișcărilor. Fără dopamină, mâinile tremură, brațele și picioarele devin rigide, mișcarea încetinește și uneori se oprește, echilibrul și coordonarea eșuează. Persoanele cu Parkinson pot avea probleme cu mersul, vorbirea, înghițirea și îndeplinirea sarcinilor simple de zi cu zi. Medicamente precum levodopa pot completa dopamina naturală și pot ușura simptomele. Dar simptomele pot reapărea pe măsură ce organismul descompune medicamentul. Și levodopa poate provoca reacții adverse, cum ar fi tremurarea mâinilor sau mișcări necontrolate. De mai bine de un deceniu, o abordare non-medicamentoasă cunoscută sub numele de stimulare profundă a creierului a fost utilizată pentru a ajuta la controlul simptomelor Parkinson. Așa cum se arată în imaginea din dreapta, implică plasarea unui fir mic numit plumb (pronunțat leed) în porțiunea creierului care controlează mișcarea și un stimulator de dimensiuni de chibrit sub piele sub clavicula. Plumbul și stimulatorul sunt conectate între ele printr-un al doilea fir care trece sub pielea umărului, gâtului și capului. Dispozitivul emite mici impulsuri de electricitate care ajută la coordonarea mișcării. În mod tradițional, stimularea creierului profund nu este utilizată până când o persoană nu a trăit cu Parkinson de un deceniu sau mai mult. Cercetătorii francezi și germani au dorit să știe dacă ar putea fi adecvat mai devreme în cursul bolii, la scurt timp după apariția simptomelor musculare tulburătoare.

Este, relatează ei în NEJM. Într-un studiu randomizat care a inclus 251 de bărbați și femei cu boala Parkinson, stimularea creierului profund plus terapia cu medicamente de ultimă generație a fost mai bună decât terapia medicamentoasă singură pentru îmbunătățirea calității vieții, a mobilității, a simptomelor musculare și a capacității de a transporta sarcinile zilnice. „Nu sunt surprins să văd aceste rezultate, dar eu și alții care lucrează cu pacienți cu Parkinson suntem cu siguranță bucuroși să îi vedem”, a spus dr. Alice Flaherty, specialist în tulburări de mișcare și profesor asociat de psihiatrie la Massachusetts General, afiliat la Harvard. Spital. Acest studiu ne ofera mai multa libertate de a utiliza stimularea creierului profund mai devreme la pacientii adecvati. Deși stimularea creierului profund poate fi o opțiune excelentă pentru unii oameni cu boala Parkinson, nu este un făcător de minuni, nu este pentru toată lumea și prezintă unele riscuri, subliniază dr. Daniel Tarsy, profesor de neurologie la Harvard Medical Școală și director al Centrului pentru boala Parkinson și tulburări de mișcare de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess. „Uneori, doar ajustarea medicamentelor unei persoane poate aduce o mare îmbunătățire”, a spus dr. Tarsy. Scriind anul trecut în JAMA, el a descris cum schimbarea programului de levodopa al unui bărbat de la fiecare patru ore la fiecare trei ore a contribuit la reducerea mișcărilor sale involuntare și a episoadelor de „îngheț”, unde nu putea merge. Acestea fiind spuse, atunci când terapia medicală de ultimă generație nu este suficientă pentru a controla simptomele, „stimularea creierului profund poate fi un plus foarte eficient”, a spus dr. Tarsy. Informații conexe: Manualul îngrijitorului: Un ghid pentru îngrijirea bolnavilor, … Print În Statele Unite, mai mult de 40% dintre persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste iau o statină care scade colesterolul pentru a reduce riscul de infarct. Dar până la jumătate dintre persoanele cărora li se prescriu aceste medicamente renunță la administrarea lor, deoarece experimentează ceea ce cred că sunt efecte secundare legate de statine – cel mai adesea dureri musculare.

Alții evită statinele cu totul din cauza acestei îngrijorări. De aceea, mulți oameni ar putea fi curioși cu privire la un test genetic comandat prin poștă numit StatinSmart, care se consideră primul test pentru a identifica riscul unei persoane de a suferi dureri musculare datorate unei statine. Dar iată frecarea: problemele musculare pot varia de la ușoare la grave, iar termenii folosiți de experți pentru a le descrie pot fi confuzi. Site-ul StatinSmart spune că 29% dintre persoanele care iau o statină dezvoltă „miopatie indusă de statină”, pe care o definesc ca fiind dureri musculare, dureri, slăbiciune sau crampe. „Aceasta pare a fi o supraestimare a simptomelor care sunt de fapt cauzate de statine”, spune dr. Kiran Musunuru, profesor asistent de medicină la Harvard Medical School. El și alți medici sunt de acord că unele persoane care iau statine dezvoltă dureri și dureri debilitante care apoi dispar după ce încetează să mai ia medicamentul. Dar acei oameni reprezintă doar un procent mic din utilizatorii de statine. Dintre mulțimea de peste 60 de ani, care au cele mai multe șanse de a li se prescrie o statină, simptomele legate de mușchi sunt destul de frecvente și au multe cauze, inclusiv exerciții fizice intense, infecții sau alte probleme de sănătate. Grav, dar rar În studiul utilizat pentru validarea testului genetic al StatinSmart, cercetătorii au definit miopatia ca simptome ale mialgiei (dureri musculare), pe lângă un nivel de creatin kinază (CK) de peste 10 ori mai mare decât în ​​mod normal. CK este o enzimă din sânge care crește ca răspuns la leziunile musculare. Acest tip de miopatie este foarte gravă, dar destul de rară, afectând aproximativ una din 1.000 de persoane care iau statine, spune dr. Musunuru. Ce măsoară mai exact StatinSmart?

Folosind material genetic dintr-o mică probă de salivă, testul analizează o genă numită SLCO1B1. Variantele acestei gene, care afectează o proteină care ajută la transferarea statinelor în ficat, sunt legate de forma rară de miopatie indusă de statine. Aproximativ 75% dintre oameni au două versiuni normale ale genei și, prin urmare, nu prezintă risc de miopatie severă. Aproximativ 23% dintre oameni au o copie a genei, ceea ce înseamnă că este de aproximativ patru până la cinci ori mai probabil să dezvolte miopatie indusă de statine decât o persoană obișnuită. Și 2% dintre oameni au două copii ale genei. Acei oameni sunt de aproximativ 17 ori mai predispuși să dezvolte miopatie indusă de statine.

Cu toate acestea, chiar dacă vă aflați în acea minoritate de 2%, șansele de a dezvolta miopatie indusă de statine sunt încă foarte mici: 17 din 1.000. Un istoric familial de miopatie? Deci, ar trebui cineva să ia în considerare susținerea acestui test, care costă 99 USD? “Dacă am avea un medicament alternativ care s-a dovedit că scade riscul de infarct la fel de eficient și ieftin ca o statină, atunci da, ar putea avea sens”, spune dr. Musunuru. Oamenii care aveau varianta genică ar putea lua apoi medicamentul alternativ. Pentru majoritatea oamenilor, riscul foarte scăzut de miopatie gravă este depășit de beneficiul unei statine. Dar dacă una dintre rudele voastre apropiate (un părinte sau un frate) a avut miopatie indusă de statină, atunci testul StatinSmart poate fi o idee rezonabilă, spune dr. Musunuru. Ar trebui să faceți acest lucru în colaborare cu medicul dumneavoastră (așa cum recomandă compania), care vă poate adapta terapia cu statine în funcție de rezultatele dvs. Dacă dezvoltați dureri musculare sau slăbiciune în timp ce luați o statină, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să nu mai luați, așteptați o lună sau două, apoi încercați să o luați din nou.

Dacă problema musculară revine, medicul dumneavoastră vă poate schimba doza sau tipul de statină sau vă poate elimina medicamentul. Desigur, dacă aveți dureri musculare persistente, inexplicabile, adresați-vă medicului dumneavoastră despre testarea CK dacă luați sau nu o statină. Informații conexe: Gestionarea colesterolului dvs. Tipărire CONȚINUT ARHIVAT: Ca serviciu pentru cititorii noștri, Harvard Health Publishing oferă acces la biblioteca noastră de conținut arhivat.