Σύμφωνα με αναφορές πολυμέσων, οι κατάσκοποι αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες σε μεγάλη κλίμακα από μεγάλες υπηρεσίες Διαδικτύου, όπως Google, Facebook, Microsoft, Apple ή Yahoo.

Σύμφωνα με αναφορές πολυμέσων, οι κατάσκοποι αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες σε μεγάλη κλίμακα από μεγάλες υπηρεσίες Διαδικτύου, όπως Google, Facebook, Microsoft, Apple ή Yahoo.

Σελίδα 1 από 1  

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθεί επίσης το Facebook, το Twitter και το YouTube; Σύμφωνα με αναφορές μέσων, οι κατάσκοποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε μεγάλη κλίμακα από μεγάλες υπηρεσίες Διαδικτύου όπως το Google, το Facebook, η Microsoft, η Apple ή το Yahoo. Οι ίδιες οι εταιρείες αρνούνται να δώσουν στις αρχές άμεση πρόσβαση στα συστήματά τους. Ο Συντονιστής Κοινοτικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερς μίλησε για “” πολλές ανακρίβειες “” στις αναφορές “” Washington Post “” “” “” “Guardian” “, αλλά δεν αρνήθηκε τη συλλογή πληροφοριών από μόνη της.

Οι δύο εφημερίδες δημοσίευσαν, μεταξύ άλλων, αρκετές σελίδες γραφικών από μια παρουσίαση που δείχνουν τη ροή πληροφοριών προς την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA ως μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται “PRISM” Η παρουσίαση δείχνει ότι η συλλογή δεδομένων επεκτάθηκε βήμα προς βήμα σε όλο και περισσότερες εταιρείες Διαδικτύου.

Η Microsoft είναι μεταξύ αυτών από το 2007, το Yahoo από το 2008, η Google και το Facebook από το 2009 και η Apple από τον Οκτώβριο του 2012. Πρόκειται για πληθώρα πληροφοριών, όπως e-mail, φωτογραφίες, βίντεο, συνομιλίες και αποθηκευμένα δεδομένα. Αυτό επιτρέπει στους αναλυτές να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των ανθρώπων για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Το πρόγραμμα κοστίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – το οποίο και πάλι φαίνεται να είναι πολύ μικρό για τη συλλογή δεδομένων αυτής της διάστασης.

Η Google το αρνείται αυτό

Το πρόγραμμα “” PRISM “με το κωδικό όνομα ήταν απόρρητο, έγραψαν οι εφημερίδες. Τα λίγα μέλη του Κογκρέσου της Ουάσιγκτον που ήξεραν γι ‘αυτό δεσμεύτηκαν με αυστηρό απόρρητο. Ο συντονιστής Πληροφοριών Clapper τόνισε σε απάντηση ότι οι αναφορές αναφέρονται σε ένα πρόγραμμα που συλλέγει δεδομένα για πολίτες άλλων χωρών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες και επέκρινε το γεγονός ότι η δημοσίευση έκανε το έργο των μυστικών υπηρεσιών πιο δύσκολο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν υπήρχε “” πίσω πόρτα “” στους διακομιστές τους και ότι τα δεδομένα θα δοθούν μόνο στις αρχές βάσει δικαστικής απόφασης. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ γνωστή · η Google, για παράδειγμα, δημοσιεύει τακτικά στατιστικά στοιχεία για τέτοιες έρευνες στις αναφορές διαφάνειας. Παρέχουμε δεδομένα στην κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο και εξετάζουμε προσεκτικά όλα αυτά τα αιτήματα. Κατά καιρούς ισχυρίζεται ότι έχουμε δημιουργήσει μια “” πίσω πόρτα “” στα συστήματά μας για την κυβέρνηση, αλλά η Google δεν διαθέτει πίσω πόρτα μέσω της οποίας η κυβέρνηση έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Kay Oberbeck.

Επηρεάζεται επίσης το Facebook;

Το μεγαλύτερο διαδικτυακό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, εξέδωσε μια παρόμοια δήλωση: “” Δεν παραχωρούμε σε κανέναν κυβερνητικό οργανισμό άμεση πρόσβαση σε διακομιστές του Facebook. “” Κάθε αίτημα για δεδομένα ή πληροφορίες για ορισμένα άτομα ελέγχεται προσεκτικά σύμφωνα με τη νομική κατάσταση και ικανοποιείται μόνο στο βαθμό που είναι νομικά απαραίτητο.https://reduslims.me/gr/ Μια εκπρόσωπος είπε ότι δεν ακούστηκε τίποτα τέτοιο πρόγραμμα μέχρι τις εκθέσεις.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για PRISM. “” Δεν δίνουμε σε καμία κρατική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους υπολογιστές μας. Και κάθε κυβερνητική υπηρεσία που ζητά δεδομένα πελατών πρέπει να έχει αντίστοιχη δικαστική απόφαση, “είπε εκπρόσωπος του” “Wall Street Journal” “blog” “All Things D” “. Η Microsoft τόνισε επίσης ότι τα δεδομένα πελατών διαβιβάζονται μόνο βάσει νομικά δεσμευτικών απαιτήσεων. “”

Οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν αναρίθμητα ποσά δεδομένων

Σύμφωνα με το “” Washington Post “” “” PRISM “” αξιολογεί επίσης δεδομένα από την AOL, το Skype και το YouTube και από τον πάροχο PalTalk, το οποίο είναι ελάχιστα γνωστό στην Ευρώπη. Την Τετάρτη ο “Guardian” ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon έπρεπε να δώσει στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις εγχώριες και διεθνείς κλήσεις προς την υπηρεσία ασφαλείας.

Προφανώς, δεν πρόκειται για το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά για τα “” μεταδεδομένα “των συνδέσεων, δηλ. Ποιος ήταν στο τηλέφωνο με ποιον, πόσο καιρό και πόσο συχνά και από πού. Ένα μυστικό δικαστήριο ενέκρινε την κατασκοπευτική ενέργεια. Σύμφωνα με μια έκθεση στο “” Wall Street Journal “” υπάρχουν επίσης παρόμοιες δικαστικές εντολές για μεταφορά δεδομένων στην NSA για άλλες τηλεφωνικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η ATT και η Sprint.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Τη δεύτερη ημέρα της αμερικανικής στρατιωτικής δίκης για την αποκάλυψη μυστικών εγγράφων στον ιστότοπο έρευνας Wikileaks, ο φερόμενος πληροφοριοδότης Μπράντλεϊ Μάνινγκ συναντήθηκε με τον άντρα που τον πρόδωσε στις αρχές. Ο πρώην χάκερ Adrian Lamo ανέφερε την Τρίτη πως ο Manning τον είχε εμπιστευτεί σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο στρατιώτης δεν είπε ποτέ ότι ήθελε να βοηθήσει τους «εχθρούς» των ΗΠΑ.

Ο Λάμο κλήθηκε ως μάρτυρας εισαγγελίας για να εξηγήσει πώς ο Μάνινγκ παραδέχθηκε την προδοσία του μυστικού στις διαδικτυακές συνομιλίες τον Μάιο του 2010. Ο πρώην χάκερ ειδοποίησε το FBI, ο Manning συνελήφθη σε βάση κοντά στη Βαγδάτη.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Manning, David Coombs, διερεύνησε τον μάρτυρα και τον ρώτησε σε διάφορα χωρία από τις συνομιλίες. «Μου είπε ότι ήθελε πάντα να ανακαλύψει την αλήθεια;» ρώτησε ο Coombs. Ο Λάμο το επιβεβαίωσε. Επιπλέον, ο Μάνινγκ του έγραψε ότι είχε κάνει “” σκατά “”. Ο στρατιώτης έμοιαζε συναισθηματικά κτυπημένος, περιέγραψε τον εαυτό του ως «απελπισμένο» και «σπασμένη ψυχή».

Ο Μάνινγκ παραδέχθηκε εν μέρει ένοχο

Στην εναρκτήρια ομιλία του τη Δευτέρα, ο Coombs περιέγραψε τον πελάτη του ως “” νεαρό και αφελές “” ιδεαλιστή, ο οποίος επίσης υπέφερε από το να κρατήσει μυστικό την ομοφυλοφιλία του στο στρατό. Ο ίδιος ο Manning είχε δηλώσει στα τέλη Φεβρουαρίου ότι είχε την πρόθεση να ξεκινήσει μια συζήτηση για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν διαβιβάζοντας διαβαθμισμένες πληροφορίες. Ο Σώμα κατηγορείται για διαβίβαση περίπου 700.000 στρατιωτικών εγγράφων και διπλωματικών αποστολών στο Wikileaks.

Ο Manning ομολόγησε ένοχο για μια σειρά από δευτερεύουσες κατηγορίες, όπως παράνομη κατοχή και σκόπιμη αποκάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων. Ωστόσο, απορρίπτει τον κύριο ισχυρισμό ότι βοηθάει εν γνώσει τους εχθρούς των ΗΠΑ, όπως το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Ο εισαγγελέας Joe Morrow δήλωσε στη Δευτέρα κατά την εναρκτήρια ομιλία του ότι ο Manning γνώριζε καλά τις συνέπειες του εμπορίου του.

Ο Assange μιλά για μια δοκιμαστική εκπομπή

Την Τρίτη, δύο ειδικοί υπολογιστών του στρατού πήραν επίσης τη στάση αφού είχαν ελέγξει τους υπολογιστές και τους φορείς δεδομένων του Manning για ίχνη των μυστικών εγγράφων. Εκατοντάδες μάρτυρες είναι πιθανό να καταθέσουν στη δίκη των δώδεκα εβδομάδων. Εάν καταδικαστεί, ο 25χρονος Manning αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη στη χειρότερη περίπτωση.

Ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Άσαντζ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξήγαγαν “” δοκιμαστική επίδειξη “κατά του Μάνινγκ. “” Η ετυμηγορία έχει εκδοθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα “, δήλωσε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο αποκάλυψης. Η διαδικασία είναι μια άσκηση δημοσίων σχέσεων για να δώσει στην κυβέρνηση ένα άλλοθι για τα τέκνα.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Γνωρίζονταν επίσης οι αυστριακοί αξιωματικοί πληροφοριών σχετικά με το πρόσφατο διογκωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης Διαδικτύου των ΗΠΑ PRISM; Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (HNaA) πρόκειται να συνεργαστεί με την αμερικανική μυστική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA). Το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις υπεύθυνες για την εξωτερική επικοινωνία του HNaA, δεν ήθελε να σχολιάσει την έκθεση.

Αυτό αναφέρεται από την εφημερίδα “Presse” “(έκδοση Παρασκευής), αναφέροντας δύο” “αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές” “. Οι πηγές δεν μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με το είδος και την ένταση της συνεργασίας.

Επίσης, το συγκεκριμένο ερώτημα του “” τύπου “, αν το HNaA το γνώριζε πριν από την αποκάλυψη του έργου PRISM από τις εφημερίδες” “Washington Post” “και” “Guardian” “ή ακόμη και είχε πρόσβαση στην αμφιλεγόμενη δεξαμενή δεδομένων το Υπουργείο δεν ήθελε να απαντήσει. “Ζητάμε την κατανόησή σας ότι δεν σχολιάζουμε θέματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών”, ήταν η απάντηση.

Θέμα για επιτροπή μυστικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με το “” Presse “”, η πιθανή συνεργασία μεταξύ του HNaA και της NSA θα αποτελέσει το αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της μη δημόσιας υποεπιτροπής της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας. Η υποεπιτροπή είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων.

Ως μέρος του PRISM, οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο έχουν άμεση πρόσβαση σε αμέτρητα δεδομένα χρηστών από εταιρείες Διαδικτύου, όπως η Google, το Facebook και η Microsoft. Είναι πιθανώς το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατασκοπείας που είναι ποτέ γνωστό. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφα και τα αρχεία ήχου ελέγχονται μαζικά. Επιπλέον, οι τηλεφωνικές κλήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών στις ΗΠΑ αξιοποιούνται – επίσημα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε

Μετά από φήμες για συνεργασία μεταξύ του Γραφείου Πληροφοριών του Στρατού που βρίσκεται στο Υπουργείο Άμυνας και της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας), το Υπουργείο Εσωτερικών απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τον οργανισμό. Το υπουργείο “” δεν έχει πρόσβαση σε δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο του PRISM “, ούτε συνεργάζεται με την NSA” “με οποιονδήποτε άλλο τρόπο”, “δήλωσε γραπτή δήλωση για την APA την Πέμπτη. Το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι το πρόγραμμα κατασκοπείας μαθαίνεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Στις αρχές της εβδομάδας, η υπουργός Εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) συμφώνησε σε κοινή προσέγγιση με τον Γερμανό ομόλογό της Hans-Peter Friedrich. Επί του παρόντος εκπονείται ένας εκτενής κατάλογος ερωτήσεων, ο οποίος θα παραδοθεί την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία στη Βιέννη. Για παράδειγμα, η Ουάσιγκτον ήθελε να μάθει πόσα και ποια δεδομένα συλλέχθηκαν, σε ποια νομική βάση έγινε αυτό και αν αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εναντίον Αυστριακών πολιτών. Σε αυτήν την περίπτωση, “” φυσικά είναι εντελώς απαράδεκτο “, σχολίασε ο Mikl-Leitner.

Ο υπουργός δεν ήθελε να σχολιάσει τις συνέπειες αυτού. Κάποιος θέλει να “προχωρήσει” “βήμα προς βήμα” “, τουλάχιστον” “γρήγορη διευκρίνιση” “χρειάζεται τώρα, λέει ο Mikl-Leitner.

Έσκυψε η ΕΕ τα γόνατα στις ΗΠΑ;

Εν τω μεταξύ, οι «Financial Times» αναφέρουν ότι η Επιτροπή της ΕΕ έχει πέσει στα γόνατά της ενώπιον της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε θέματα προστασίας δεδομένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσινγκτον άσκησε με επιτυχία πιέσεις εναντίον ενός μέτρου που θα εμπόδιζε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να κατασκοπεύουν πολίτες της ΕΕ μέσω του Διαδικτύου, όπως έχει κάνει τώρα μέσω του προγράμματος PRISM. Η εφημερίδα αναφέρει τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ. Η επιτροπή δεν αρνήθηκε την έκθεση την Πέμπτη.

Αρχικά, η Επιτροπή της ΕΕ είχε παράσχει έναν προστατευτικό μηχανισμό για την τροποποίηση του κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, αλλά σύμφωνα με την έκθεση τον έχει εγκαταλείψει. Το μέτρο ονομάζεται ρήτρα αντι-FISA – το FISA είναι ο νόμος των ΗΠΑ για τη διεθνή κατασκοπεία, ο οποίος επιτρέπει στους ερευνητές να βλέπουν διεθνείς κλήσεις ή e-mail. Η ρήτρα θα είχε ακυρώσει τυχόν αιτήματα των ΗΠΑ προς εταιρείες τεχνολογίας ή τηλεπικοινωνιών για τη διαβίβαση δεδομένων από πολίτες της ΕΕ, το “FT” έγραψε την Πέμπτη με αναφορά σε έγγραφα.

Ο μηχανισμός προστασίας απορρίφθηκε

Ωστόσο, αυτός ο προστατευτικός μηχανισμός απορρίφθηκε από αξιωματούχους της Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2012, παρά τις διαβεβαιώσεις της Επιτρόπου της ΕΕ Viviane Reding ότι η εξαίρεση θα είχε σταματήσει την επιτήρηση, όπως αυτή που πραγματοποίησε το πρόγραμμα κατασκοπείας των ΗΠΑ PRISM, το οποίο έχει πλέον αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περισσότεροι Επίτροποι της ΕΕ ήταν αντίθετοι σε ένα τέτοιο μέτρο: δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους διακομιστές στους οποίους αποθηκεύονται δεδομένα από πολίτες της ΕΕ είναι ούτως ή άλλως στις ΗΠΑ, μια τέτοια ρήτρα δεν θα ήταν χρήσιμη, υποστήριξαν.

“Οι αντίπαλοι είπαν ότι αυτό θα καθιστούσε δυσκολότερη τη μεταφορά δεδομένων και ότι ήταν ήδη σαφές τότε ότι θα ξεκινήσουμε τελικά διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ”, ανέφερε η εφημερίδα αξιωματούχος της ΕΕ. “” Δεν θέλαμε επιπλοκές σε αυτό το μέτωπο. “”

«Η Επιτροπή της ΕΕ εκπλήχθηκε από τη μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μίνα Αντρέβα. Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχαν τεράστιες πιέσεις στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων των επίσημων αμερικανικών υπηρεσιών – τη στιγμή που ετοιμαζόταν η πρότασή μας. “” Ωστόσο, η επιτροπή παρέμεινε σταθερή και εκπροσώπησε ομόφωνα την πρότασή της στις 25 Ιανουαρίου 2012. Οι λόμπι προφανώς δεν είχαν επιτύχει αυτό που ήθελαν.

Έρευνα εναντίον του Snowden

Στην υπόθεση που περιβάλλει την αποκάλυψη μυστικών προγραμμάτων επιτήρησης, οι αρχές των ΗΠΑ πιέζουν μπροστά για τη δίωξη του πληροφοριοδότη Edward Snowden. Ο επικεφαλής του FBI Ρόμπερτ Μούλερ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λογοδοτήσει ο Σνόουντεν. Μετά από παγκόσμια κριτική, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπερασπίστηκε έντονα το πρόγραμμα κατασκοπείας στο Διαδίκτυο. Βοήθησε στην πρόληψη δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε ο Keith Alexander, επικεφαλής της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας).

Όπως είπε ο επικεφαλής του FBI Mueller σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον, το FBI ξεκίνησε ποινική έρευνα για τον Snowden, ο οποίος κρυβόταν στο Χονγκ Κονγκ. Οι δηλώσεις ήταν η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε στοχεύσει τον 29χρονο. Με την αποκάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων, ο Σνόουντεν υπέστη σημαντική ζημιά στο έθνος και την ασφάλειά μας », είπε ο Μουέλερ.

Ο Snowden είχε διαρρεύσει πληροφορίες στις εφημερίδες “Washington Post” “και” “Guardian” “σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης PRISM, στο οποίο η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA αξιολογεί τα δεδομένα χρήστη μεγάλων εταιρειών Διαδικτύου όπως η Microsoft, η Google και το Facebook. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αρνούνται ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν άμεση πρόσβαση στους διακομιστές τους.